Belangrijkste redenen om uw auto te verkopen in 2021-2022

COVID-19 en andere opkomende varianten dwingen de auto-industrie om zich aan te passen in deze ongekende tijden. Strategieën verschuiven en ideeën worden versneld om de lichten aan te houden. Dit komt uitsluitend van de bedrijfskant, aangezien consumenten en individuen nog steeds de resterende gevolgen van de eerste golf van de pandemie ervaren. Dit leidt tot geld besparen en zo zuinig mogelijk zijn.

Veel mensen  vooral degenen die op afstand of vanuit huis kunnen werken – verkopen hun auto’s in recordaantallen. Dit is van april tot wat de media ‘The Great Resignation’ noemen, waarin bijna 40% van de Vlamingen op zoek is naar banen waarvoor ze niet in een kantoorgebouw hoeven te zijn. Werknemers verkopen hun auto’s tegen recordaantallen omdat ze niet naar hun werk hoeven te pendelen, geld besparen op verzekeringen en talloze andere redenen. De aanhoudende pandemie helpt iedereen zich te realiseren hoeveel geld ze kunnen besparen door hun auto te verkopen. Hier zijn een paar redenen waarom het verkopen van uw auto ideaal is:

Inflatoire gasprijzen:

2021 doet denken aan de late vroege jaren 2010: de gasprijzen zijn belachelijk hoog. Dit is op het eerste gezicht de eerste reden, maar er zijn ook voordelen op de lange termijn. De adoptie van EV (Electronic Vehicles) neemt een groot deel van de stem in de auto-afdeling in beslag. Laadstations, alternatieve energieoplossingen en groenere auto’s zullen geleidelijk de markt domineren, aangezien milieubehoud een wereldwijde prioriteit wordt.

Kosten en gedoe:

Onderhoudskosten, verzekeringskosten, titelregistraties en maandelijkse betalingen zijn slechts enkele redenen om de kosten te verlagen. Als het niet nodig is om naar kantoor te pendelen of quarantaine uw topprioriteit is, kan het verminderen van deze uitgaven helpen om meer geld op uw bankrekening te krijgen. Algemeen financieel advies voor voertuigbegroting is 10% – 15% , dus dat afschaffen is een aanzienlijke besparing, ongeacht het bruto-inkomen.

Downgraden of upgraden:

Misschien is je doel om zo zuinig mogelijk te zijn. Misschien is je doel om jezelf te belonen door een loonsverhoging of promotie te krijgen. Dit alles is afhankelijk van uw situatie en gerechtvaardigd voor beide scenario’s. Downgraden zal u helpen om liquiditeit te hebben en zoveel mogelijk geld te besparen. Upgraden zal u helpen een betrouwbaarder voertuig te hebben en extra kosten voor een ouder voertuig kunnen duurder zijn. Als u uw voertuig zou upgraden, is het altijd belangrijk om aan te geven dat het besturen van een auto die meer dan 25% van uw salaris bedraagt, niet wordt aanbevolen . Schaalbaarheid is essentieel wanneer u besluit uw voertuig te upgraden of te downgraden.

Persoonlijke voldoening:

Autorijden met het pure doel om van A naar B te gaan is een logisch argument dat 100% gerechtvaardigd en begrijpelijk is. Iedereen is echter anders. Als u een autohobbyist bent, is het hebben van de auto van uw dromen een onvervangbaar gevoel. Het kan een gekoesterde jeugdherinnering symboliseren, persoonlijk succes of het enthousiasme van een hobbyist. Dit is niet de meest “verantwoordelijke” reden om uw huidige auto nu te verkopen om degene te krijgen die u wenst, maar hobby’s zijn op een andere manier belangrijk voor geluk en voldoening in vergelijking met het zien van auto’s als slechts activa.

De lijst is eindeloos. Deze redenen zullen op u en andere individuen worden afgestemd op basis van de situatie, maar het is altijd goed om in gedachten te houden. Er zijn meerdere varianten om uw auto te verkopen en u moet altijd over de best mogelijke informatie beschikken om doelen te bereiken die verband houden met uw voertuig. Hier is een goede eerste stap om de waarde en waarderingswaarde van uw auto te kennen .