Auto afschrijving: hoe kan ik het vermijden? Wat is het?

Afschrijving van auto’s is iets dat moet worden gelabeld met de klassieke verklaring “leven, dood en belastingen”, omdat het hetzelfde sentiment bevat: het is onvermijdelijk. Het verwijst formeel naar het relatieve tarief dat uw auto na het eerste jaar aan waarde verliest . Dit is de belangrijkste factor als het tijd is om uw sentimentele voertuig op elke mogelijke manier te verkopen.

Autodealers, onafhankelijke autokavels en online apps zijn slechts enkele manieren om de deal uit te voeren. Om erachter te komen wat uw huidige voertuig waard is, vindt u hier een marktrapport als referentiepunt. Iedereen wil de best mogelijke autotaxatie krijgen en er zijn bruikbare stappen die kunnen worden genomen om de prijs van uw auto te verhogen:

Regelmatig onderhoud:

Dit is een zeer “duh” -verklaring die over het hoofd wordt gezien, vooral onder de jongere demografische voertuigbezitters. Naar de plaatselijke winkel gaan voor de cadans van het verversen van de olie van uw voertuig en het controleren van uw motor met specialisten zijn twee manieren om verliespercentages weg te werken als het gaat om waardebehoud.

Als de motor en transmissie het begeven, kan de auto net zo goed een glanzend stuk metaal zijn dat in de achtertuin kan zitten om wespennesten aan te trekken. De simpele dingen tellen op en zullen altijd waardevol zijn om de waarde van de auto zo goed mogelijk te behouden.

Een andere onderhoudsfunctie die over het hoofd wordt gezien, is het regelmatig vervangen van banden. Deze zijn duur – vooral bij luxe voertuigen – maar dit zal uiteindelijk de ophanging, het benzineverbruik en het gebrek aan wegschade ten goede komen .

Koop een high-resale model of merk:

Bepaalde automerken en bepaalde merken behouden na verloop van tijd hun waarde in vergelijking met andere auto’s. Lexus en Toyota zijn bijvoorbeeld twee merken die hun respectieve waarde in de loop van de tijd behouden. Dit zijn betrouwbare, duurzame auto’s die zich de afgelopen decennia hebben bewezen. In combinatie met de steeds groeiende technologie zijn de bovengenoemde merken erg populair bij consumenten die op lange termijn willen vasthouden, omdat ze begrijpen dat de inruilwaarde aanzienlijk hoger zal zijn dan die van andere merken en merken.

Dit is niet voor iedereen een optie. Inkomens en situationele factoren zijn te complex om dit als best practice aan de gemiddelde Amerikaan te geven. Een luxe auto, zoals Lexus, is vooraf niet goedkoop. Op de lange termijn zal een gerenommeerd merk echter met de grootst mogelijke efficiëntie zijn gang gaan.

Overweeg een gebruikte auto:

Aangezien de afschrijving van auto’s het meest van invloed is op nieuwere modellen na de eerste drie jaar, is het een haalbare optie om een ​​gebruikte auto te kopen voor het model of merk dat u wenst. Hiermee kunt u voor de meeste nieuwe voertuigen de initiële afschrijving van 40% over de hele linie van de haak halen.

Het enige waar u rekening mee moet houden, is het aantal kilometers en het onderhoud van de auto om meer afschrijvingen te beperken. Aangezien gebruikte auto’s in het derde kwartaal van 2022 echter duurder worden , kan het kopen van een nieuw voertuig in uw belang zijn. Veel hiervan heeft te maken met de markt en de prestaties ervan. In de gaten houden wat de automarkt te bieden heeft, zal uw aanvankelijke plannen aanpassen, maar staat niet gelijk aan een slecht resultaat.